lördag 21 maj 2016

Härnö Trail - Sveriges trailigaste traillopp

Den 1 oktober 2016 startar Härnö Trail. Jag sprang testloppet i höstas som blev en stor succé. Anmälan öppnar 1 juni. Emelie Forsberg, som är uppvuxen på Härnön, är med och springer nu i år. Se filmen om Härnö Trail där Emelie berättar om löpning och om Härnön.


Här står mer:
http://harnotrail.se/


Från Hjärnfysikbloggen i oktober 2015:

Höga Kusten TrippelnVi hade tur med vädret när vi sprang igår. Det var en fantastisk utsikt ut mot havet på den långa banan och många utmanande passager nedför och uppför branter, förbi skrevor, runt raukar och genom grottor. Det var halt, brant och jobbigt. Extremt teknisk löpning med inslag av klättring. Härnö Trail är förmodligen ett av Sveriges trailigaste traillopp. Sista stigningen upp på Vårdkasen var grym, men inte lika fruktansvärd som Höga Kusten Trail. 

Inslag av klättring. Foto: Mest sannolikt Martin Fryklund
Det ska bli otroligt kul nästa år när loppet går på allvar. Just nu lutar det åt en trippel på Höga kusten för mig nästa år. High Coast Ultra (130 eller 80 km) i juni, Höga Kusten Trail (43 km) i början på september och sist Härnö Trail (21 km) i oktober - 80, 40 och 20 km. En perfekt halvering och nedtrappning lagom till vintern.
Nu blir det vila, men om några dagar letar jag fram skidstavarna och kör lite skidgång med inslag av älglufs. Det blir inte särskilt mycket löpning i oktober. Jag brukar må bra av att dra ner på springandet 4-6 veckor en gång om året. Känner mig aldrig så stark som efter det och jag tror det är bra på sikt. Så kände kanske Jonas Buud också som överträffade sig själv i år efter att ha avstått från löpning i 6 veckor och även dragit ner på löpträningen.
Avslutar med lite fler bilder från Härnö Trail. Välkomna till Härnösand och ett av Sveriges mest utmanande lopp nästa år!

Foto från Härnö Trail FacebookFoto: Martin Fryklund

Foto från Härnö Trail FacebookFoto: Martin Fryklund

Bansträckning. Från Härnö Trail Facebook sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar